KOS REPEAT

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το μπιτς βόλεϊ της Κω, για τον Α.Ο. ΑθλοπαιδιώνΚω και για τους εαυτούς τους σημείωσαν χθες στην Πάτρα οι αθλητές μας Χατζηνικολάου Δημήτρης και Παναγιώτης Γαμβρέλλης. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στους παίδες την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου με συμπαίκτη αυτή τη φορά τον Παναγιώτη Γαμβρέλλη έφεραν στην Κω και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στους έφηβους.

 

Κάνοντας ένα καταπληκτικό τουρνουά, έχοντας υψηλή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος των αγώνων και κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Το τουρνουά ήταν πολύ σκληρό και δύσκολο για την ομάδα μας καθώς η κλήρωση δεν μας ευνόησε. Στον τρίτο όμιλο στον οποίο κληρώθηκαν να αγωνιστούν συμμετείχαν τρεις από τις καλύτερες ομάδες των αγώνων. Τα παιδιά ξεκίνησαν με ήττα το τουρνουά από τους Αναστασιάδη/Καμπούρη από την Θεσσαλονίκη με 2-1 σετ. Συνέχισαν όμως με νίκες επί των Μαζιώτη/Νάτσιου με 2-0 σετ και επί των μετέπειτα φιναλίστ του τελικού Σπανουδάκη/Μιχελάκη από την Κρήτη με 2-1 σετ. Καθώς οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 2-0 σετ των Θεσσαλονικέων, υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση του ομίλου. Η τελική κατάταξη έφερε πρώτους τους Κρητικούς στον όμιλο και δεύτερη την δική μας ομάδα, αφήνοντας εκτός συνέχειας την περσινή εθνική ομάδα εφήβων (Καμπούρη/Αναστασιάδη).

Η συνέχεια στον προημιτελικό ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τους αθλητές μας αφού βρήκαν στον προημιτελικό την νούμερο ένα ομάδα του τουρνουά, Αντύπα/Κουρτίδη από Πρέβεζα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Όμως οι Χατζηνικολάου/Γαμβρέλλης παίζοντας καταπληκτικό παιχνίδι στο πρώτο σετ, χωρίς λάθη και με υψηλά ποσοστά στην επίθεση νίκησαν με 21-15. Οι αντίπαλοί μας συνήλθαν στο δεύτερο σετ ανέβασαν την απόδοση τους και δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί παίρνοντας το σετ με 21-19. Στο τρίτο σετ οι αθλητές μας μπήκαν δυνατά από την αρχή είχαν καλό ρυθμό μέχρι το τέλος και επικράτησαν με 15-13 παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό. Εκεί αντιμετώπισαν τους Κουλαρμάνη/Παναγή από τη Λαμία. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις νίκησαν με 2-0 σετ (22-20, 21-13) και βρέθηκαν στον τελικό αντιμέτωποι με την ομάδα από την Κρήτη, την οποία είχαν συναντήσει και στον όμιλο. Ο τελικός ήταν η επιβεβαίωση πως εκεί βρέθηκαν οι δύο πιο δυνατές ομάδες των αγώνων. Έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι, οι δύο ομάδες έπαιξαν καταπληκτικό μπιτς βόλεϊ και στο τέλος η ομάδα μας έφτασε στη νίκη με 2-1 σετ κατακτώντας τον τίτλο. Στο πρώτο σετ οι Χατζηνικολάου/Γαμβρέλλης έπαιξαν πολύ καλά μέχρι το 16-16, αλλά εκεί έγιναν συνεχόμενα λάθη και το σετ πήγε στους Κρητικούς με 21-16. Στη συνέχεια μείωσαν τα λάθη ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ παίρνοντας το δεύτερο με 21-16 και συνέχισαν στο τάι μπρέικ πιο δυνατά νικώντας με 15-7, χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στην Κρητική ομάδα.

Ήταν ένας τίτλος που δικαίωσε την προσπάθεια των παιδιών και τις καταπληκτικές τους εμφανίσεις σε όλο το τουρνουά. Ένα τουρνουά που χαρακτηρίστηκε από όλους ως το πιο δύσκολο και σκληρό για την δική μας ομάδα, γεγονός που δίνει και μεγαλύτερη αξία στο τελικό αποτέλεσμα.

 
Κατηγορία K19