Με επιτυχία το Juniors Regional στην Κω

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κω το περιφερειακό αναπτυξιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ της ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου με την ονομασία Juniors Regional 2023.

Το τουρνουά που πραγματοποιήθηκε και φέτος στα γήπεδα μπιτς βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου Κω εκτός από τους τίτλους στα Δωδεκάνησα σε εφήβους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες έδωσε στους νικητές το δικαίωμα να αγωνιστούν στις τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων που θα γίνουν σε Λουτράκι και Κεφαλονιά.

 

Συνολικά στις τρεις ημέρες του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν 116 αγώνες και οι ογδόντα (80) νεαροί αθλητές και αθλήτριες, από Κω και Ρόδο, που αγωνίσθηκαν επιβεβαίωσαν, μια ακόμη μία φορά, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του μπιτς βόλεϊ στα Δωδεκάνησα.

Το ταλέντο των παιδιών και η αγάπη τους για το δημοφιλέστερο καλοκαιρινό άθλημα ξεπέρασαν τις δυσκολίες που έφεραν οι υψηλές θερμοκρασίες και η διοργάνωση στέφθηκε από αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Στους εφήβους (αΚ19) νικητές ήταν οι Κώες Άλεξ Ιντρισλλάρι και Δημήτρης Παπαϊωάννου, 2οι οι ροδίτες Αλέξανδρος Τζουμάκας και Ορέστης Ποδιώτης και 3οι οι Μερκούρης Λυράς και Ντάνιελ Πιέτρι επίσης από τη Ρόδο.

Στα αγόρια Κ17 (παίδες) ο Ευκλής Μαμαλίγκας και ο Αλέξανδρος Τζουμάκας από τη Ρόδο πήραν το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό τους ροδίτες Άγγελο Δημητριάδη-Τσίτσο και Μιχάλη Χριστοφορίδη ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Αντώνης Μανούσογλου και Έκτορας Λουϊζάκης από την Κω.

Στα κορίτσια τα μετάλλια ήταν ‘ροδίτικη υπόθεση’. Στις νεάνιδες (κΚ19) η Σταματίνα Γκιζέττη με την Παρασκευή Τσιλιμίγκα νίκησαν στον τελικό τις Κριστιάνα Ζντράβα και Γκιουλ Μπεκίρογλου ενώ 3ες ήταν η Αγάπη Ευθυμίου και η Ραφαέλα Κουκιά. Στις κορασίδες (κΚ17) η Κριστιάνα Ζντράβα με την Γκιούλ Μπεκίρογλου χρειάστηκαν στον μεγάλο τελικό το τάι μπρέικ για να κερδίσουν τις Ευρυδίκη Μαθιουδάκη και Χρυσή Παρίση ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ηλιάνα Νόβα με τη Γεωργία Τριανταφύλλου.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Μεγάλος Χορηγός), ο ΔΟΠΑΡ, το Omilos beach bar, το super market Κρητικός και υποστηρικτές οι ναυτιλιακές εταιρείες Dodekanisos Seaways και Blue Star Ferries.

Η Τ.Ε.Ε.Ο.ΠΕ. Δωδεκανήσου συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος σε αυτό το τουρνουά, ευχαριστεί τους διαιτητές Μαίρη Παπαδούλη, Ευθύμη Καλημεράκη, Λάμπη Δημόπουλο, Γιάννη Τσιρπανλή και Παναγιώτη Μουλά, το σωματείο Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω, τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης και εύχεται καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τα Δωδεκάνησα στις τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Κατηγορία K16